Mistreț la cuptor cu castane

Numit de cunoscători „Salata lui Hemingway”, mistrețul la cuptor cu castane este un fel principal pe cât de clasic, pe atât de distins.
Deși carnea trebuie lăsată la marinat timp de două zile, rețeta în sine este una relativ simplă și nu necesită mult timp sau multe resurse.
Ingrediente (4 porții):
1 kg mușchi de mistreț
8 morcovi
8 cepe
¼ bulb țelină
500 ml vin roșu
3 crenguțe rozmarin
300 g castane
4 căței de usturoi
5 frunze de dafin
5 linguri ulei de măsline
Oțet simplu
3 linguri oțet din vin alb
Sare, piper
Pentru început, curățați carnea de mistreț de orice grăsime sau cartilaje și dați prin oțet. Curățați ceapa și tăiați în bucăți mari, apoi curățați și mărunțiți morcovii și țelina. Așezați carnea într-un vas și înconjurați-o cu ceapă, morcovii, țelina și frunzele de dafin. Turnați peste vinul roșu și oțetul din vin alb, apoi lăsați la marinat timp de 2 zile, întorcând carnea din când în când.
Cu un cuțit, perforați fiecare castană în partea rotundă și gătiți în apa sărată timp de 10 minute. Scurgeți vasul, clătiți bine cu apă rece și decojiți castanele. Clătiți rozmarinul și rupeți frunzele. Curățați usturoiul și tăiați în jumătăți.
Preîncălziți cuptorul la 150 de grade și scoateți carnea de la marinat. Încălziți uleiul de măsline, apoi rumeniți carnea la foc intens. După rumenire, transferați carnea în vasul de coacere și treceți prin sită sosul marinat. Stropiți carnea cu 125 ml din sosul marinat, apoi așezați castanele, usturoiul și frunzele de rozmarin în jurul cărnii. Dați la cuptor timp de o oră și jumătate, pe tava de jos, stropind cu restul de sos marinat la intervale regulate.
Odată făcută carnea, scoateți din cuptor, acoperiți cu folie de aluminiu (nu foarte strâns!) și lăsați timp de 10 minute. Condimentați sosul după gust și tăiați carnea în felii subțiri. Se servește cu castanele și sosul.
Recomandăm servirea cu vin roșu, sec sau demisec.
Poftă bună!
Rețeta originală de pe https://www.finedininglovers.com