• Acasa
  • Companie
    • Filozofie
    • Despre noi
    • De ce Silvania?
    • Ghidul calității
    • Cariere
    • Implicare socială
  • Produse
    • Specialități vânat crud uscate
    • Specialități italienești de vânat fiert afumate
    • Specialități vânat mousse & terine
    • Specialități Clean Label
    • Specialități Grill
    • Specialități HORECA
    • Pate-uri
  • Fără E-uri
  • Locații
  • Blog
  • Contact
  • Cos cumparaturi
  • Finalizare comanda
  • Contul meu
  • Magazin
  • Politica de confidentialitate
  • Eco Bio
  • Livrare
  • Modificare sau anulare comanda
  • Plata
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • Returnare
  • Termeni si conditii
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact
CONT COȘ 0
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact

Mistreț la cuptor cu castane

07 decembrie 2016

Numit de cunoscători „Salata lui Hemingway”, mistrețul la cuptor cu castane este un fel principal pe cât de clasic, pe atât de distins.

Deși carnea trebuie lăsată la marinat timp de două zile, rețeta în sine este una relativ simplă și nu necesită mult timp sau multe resurse.

Ingrediente (4 porții):
1 kg mușchi de mistreț
8 morcovi
8 cepe
¼ bulb țelină
500 ml vin roșu
3 crenguțe rozmarin
300 g castane
4 căței de usturoi
5 frunze de dafin
5 linguri ulei de măsline
Oțet simplu
3 linguri oțet din vin alb
Sare, piper

Pentru început, curățați carnea de mistreț de orice grăsime sau cartilaje și dați prin oțet. Curățați ceapa și tăiați în bucăți mari, apoi curățați și mărunțiți morcovii și țelina. Așezați carnea într-un vas și înconjurați-o cu ceapă, morcovii, țelina și frunzele de dafin. Turnați peste vinul roșu și oțetul din vin alb, apoi lăsați la marinat timp de 2 zile, întorcând carnea din când în când.

Cu un cuțit, perforați fiecare castană în partea rotundă și gătiți în apa sărată timp de 10 minute. Scurgeți vasul, clătiți bine cu apă rece și decojiți castanele. Clătiți rozmarinul și rupeți frunzele. Curățați usturoiul și tăiați în jumătăți.

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade și scoateți carnea de la marinat. Încălziți uleiul de măsline, apoi rumeniți carnea la foc intens. După rumenire, transferați carnea în vasul de coacere și treceți prin sită sosul marinat. Stropiți carnea cu 125 ml din sosul marinat, apoi așezați castanele, usturoiul și frunzele de rozmarin în jurul cărnii. Dați la cuptor timp de o oră și jumătate, pe tava de jos, stropind cu restul de sos marinat la intervale regulate.
Odată făcută carnea, scoateți din cuptor, acoperiți cu folie de aluminiu (nu foarte strâns!) și lăsați timp de 10 minute. Condimentați sosul după gust și tăiați carnea în felii subțiri. Se servește cu castanele și sosul.

Recomandăm servirea cu vin roșu, sec sau demisec.

Poftă bună!

Rețeta originală de pe https://www.finedininglovers.com

de silvania
Tags castanecuptormistret
Share
Te-ar putea interesa si
07 decembrie 2016

Mousse de parmezan cu ulei de trufe

Ușor și rapid de pregătit, mousse-ul de parmezan cu ulei de trufe se prepară asemeni unui creme brulee in bain-marie.

Mai multe detalii ›
07 decembrie 2016

Friptură de căprioară cu cartofi gratin Dauphinois

Ușor de pregătit, friptura de căprioară cu cartofi gratin Dauphinois are un timp de preparare de sub 90 de minute și poate hrăni o masă de 10 persoane.

Mai multe detalii ›

Categories

  • Articole utile
  • Rețete
  • Uncategorized @ro

Articole recente

  • 4 idei de mic dejun sănătos, bio și fără E-uri, pentru întreaga familie
  • De ce să consumi mezeluri din carne de vânat fără E-uri
  • Beneficiile cărnii de mistreț pentru o dietă alimentară sănătoasă
  • De ce sunt mai mari prețurile la produsele eco/bio față de cele ale mezelurilor standard?
  • 6 idei de cadouri de Crăciun pentru gurmanzi

Tags

beneficii caprioara carne carne de vanat cartofi castane crenvursti bio cuptor dieta sanatoasa fara e-uri friptura gourmet gratin mezeluri bio mezeluri carne de vanat mezeluri fara e-uri mistret mousse parmezan. ulei pastrama bio pate bio produse strut trufe vanat

Găsești delicatesele noastre din vânat și în

în toate locațiile din România
în 14 locatii din România
în toate locațiile din București
în 125 de locații din București, Constanța, Prahova și Cluj
în 7 locații din România
în 23 locații din România
în 24 locații din România
în 11 locații din România
in 24 de locații din Ungaria
în toate locațiile din Cehia
în toate locațiile din Cehia
în 24 de locații din Dubai
în 10 locații din Dubai
în toate locațiile din Ukraina
în toate locațiile din Ukraina
în 9 locații din Republica Moldova
Vrei promotii si noutati pe email?
Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

Contact

S.C. Universal S.A.
Crișeni, nr. 429, jud. Sălaj
0260 619 909

Comenzi si livrare

  • Livrare
  • Plata
  • Returnare
  • Modificare sau anulare

Termeni si conditii

  • Politica de confidentialitate
  • Termeni si conditii
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • ANPC
  • SOL
Site creat cu multă grijă și răbdare de ardelenii de la Netlogiq
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptCiteste mai mult