• Acasa
  • Companie
    • Filozofie
    • Despre noi
    • De ce Silvania?
    • Ghidul calității
    • Cariere
    • Implicare socială
  • Produse
    • Specialități vânat crud uscate
    • Specialități italienești de vânat fiert afumate
    • Specialități vânat mousse & terine
    • Specialități Clean Label
    • Specialități Grill
    • Specialități HORECA
    • Pate-uri
  • Fără E-uri
  • Locații
  • Blog
  • Contact
  • Cos cumparaturi
  • Finalizare comanda
  • Contul meu
  • Magazin
  • Politica de confidentialitate
  • Eco Bio
  • Livrare
  • Modificare sau anulare comanda
  • Plata
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • Returnare
  • Termeni si conditii
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact
CONT COȘ 0
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact

Friptură de căprioară cu cartofi gratin Dauphinois

07 decembrie 2016

Această rețetă este una din favoritele noastre, în primul rând, deoarece îmbină arome de bază și ingrediente ușor de procurat într-un preparat pe cât de clasic, pe atât de distins.

Ușor de pregătit, friptura de căprioară cu cartofi gratin Dauphinois are un timp de preparare de sub 90 de minute și poate hrăni o masă de 10 persoane.

Ingrediente (pentru 8-10 porții):
11 caței de usturoi
1.25 kg mușchi file de căprioară
3 linguri de ulei de măsline
1 lingură de ulei de nucă
50 g ciuperci porcini
500 ml smântână dulce grasă
200 ml lapte gras
1 linguriță nucșoară măcinată
1 kg cartofi

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade și începeți prin a prepara cartofii gratin. Folosind un mixer, tocați ciupercile foarte fin, până devin aproape pudră. Încălziți smântâna și laptele într-o oală, la foc mic, și adăugați nucșoară și pudră de ciuperci învârtind pentru omogenizare.

Tăiați cartofii în felii subțiri. Clătiți feliile și uscați cu hârtie de bucătărie. Decojiți toți cățeii de ustouroi, feliați 5 dintre ei și tăiați în jumătăți restul de 6. Folosiți jumătate de cățel de usturoi pentru a unge baza unei tăvi de coacere sau a unui vas ceramic. Aranjați feliile de cartofi în vasul folosit, în straturi, adăugați amestecul de smântână și dați la cuptor timp de o oră. Spre final, preparatul va prezenta o crustă aurie.

Următorul pas este pregătirea cărnii. Împănați carnea folosind jumătațile de usturoi și asezonati din belșug cu piper negru. Încălziți o lingură de ulei de măsline și ulei de nucă într-o caserolă neinflamabilă deasupra focului puternic, adăugați carnea de căprioară și gătiți pe fiecare parte timp de două minute sau până se rumenește uniform, apoi ridicați de pe foc.

Când cartofii sunt la cuptor de 30 de minute, adăugați carnea și gătiți timp de 12-17 minute (12 pentru în sânge, 17 pentru bine făcut). Scoateți carnea de căprioară de la cuptor, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați timp de 10 minute. Încălziți restul de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu, adăugați feliile subțiri de usturoi și căliți până se rumenește.

Porționați carnea în felii groase și împrăștiați usturoiul călit. Se servește cu cartofii Dauphinois. Recomandarea noastră: vin roșu sec sau demisec.
Alternativa de servire: Se poate servi și cu un sos ușor de merișoare.

Poftă bună!

Reteta originala de pe: http://www.jamieoliver.com/

de silvania
Tags caprioaracartofifripturagratin
Share
Te-ar putea interesa si
20 ianuarie 2017

3 retete de sandwich gourmet pentru un pranz sanatos

Printre produsele gourmet foarte populare se numara anumite tipuri de branza nobila, specialitatile din vanat, caviarul, foie gras, escargot, trufele si altele. Astazi ne vom concentra insa pe preparatele din vanat gourmet pentru un pranz sanatos si delicios.

Mai multe detalii ›
24 iulie 2017

Idei de gustări: Birthday Party

Astăzi te inspirăm cu 3 idei simple, dar foarte de efect, pentru o gustare completă, ideală pentru o zi de naștere sau, de ce nu, o seară de strâns prietenii în jurul mesei.

Mai multe detalii ›

Categories

  • Articole utile
  • Rețete
  • Uncategorized @ro

Articole recente

  • 4 idei de mic dejun sănătos, bio și fără E-uri, pentru întreaga familie
  • De ce să consumi mezeluri din carne de vânat fără E-uri
  • Beneficiile cărnii de mistreț pentru o dietă alimentară sănătoasă
  • De ce sunt mai mari prețurile la produsele eco/bio față de cele ale mezelurilor standard?
  • 6 idei de cadouri de Crăciun pentru gurmanzi

Tags

beneficii caprioara carne carne de vanat cartofi castane crenvursti bio cuptor dieta sanatoasa fara e-uri friptura gourmet gratin mezeluri bio mezeluri carne de vanat mezeluri fara e-uri mistret mousse parmezan. ulei pastrama bio pate bio produse strut trufe vanat

Găsești delicatesele noastre din vânat și în

în toate locațiile din România
în 14 locatii din România
în toate locațiile din București
în 125 de locații din București, Constanța, Prahova și Cluj
în 7 locații din România
în 23 locații din România
în 24 locații din România
în 11 locații din România
in 24 de locații din Ungaria
în toate locațiile din Cehia
în toate locațiile din Cehia
în 24 de locații din Dubai
în 10 locații din Dubai
în toate locațiile din Ukraina
în toate locațiile din Ukraina
în 9 locații din Republica Moldova
Vrei promotii si noutati pe email?
Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

Contact

S.C. Universal S.A.
Crișeni, nr. 429, jud. Sălaj
0260 619 909

Comenzi si livrare

  • Livrare
  • Plata
  • Returnare
  • Modificare sau anulare

Termeni si conditii

  • Politica de confidentialitate
  • Termeni si conditii
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • ANPC
  • SOL
Site creat cu multă grijă și răbdare de ardelenii de la Netlogiq
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptCiteste mai mult