De ce Silvania?
Produsele Silvania Gourmet sunt construite pe un suport de materie primă preponderent din vânat sălbatic*
(crud uscate si fiert afumate 51%, italienești 98%), aspect care influențează considerent valorile nutriționale, cât și conținutul de vitamine și minerale care se regăsesc în produse.
Caracteristicile și beneficiile produselor conținute în gamele Gourmet și Clean Label
- Sursă de proteine. Este recomandat persoanelor care suferă de deficiențe energetice, cât și sportivilor, deoarece proteinele cresc rezistența musculară.
- Sursă de zinc. Zincul îmbunătătește aspectul pielii, reduce stresul și încetinește procesul de îmbătrânire.
- Sursă de fier. Prezența fierului reduce stresul oxidativ și este un beneficiu important pentru sistemul imunitar.
- Sursă de potasiu. Prezența potasiului menține sănătatea inimii, îmbunătățește funcțiile cerebrale, reglează tensiunea arterială, stimulează detoxifierea corpului și ajută la sinteza proteinelor, contribuind la creșterea masei musculare.
- Sursă de fosfor. Fosforul intră în structura oaselor, iar împreună cu calciul le oferă dinților duritate și rezistență. Deficitul de fosfor se poate manifesta prin scăderea imunității, anxietate, iritabilitate, astenie, depresie și disfuncții hepatice.
- Sursă de calciu. Calciul ajută sănătatea sistemului osos și a dinților, asigurând funcționarea optimă a sistemului cardiovascular.
- Sursă de magneziu. Magneziul ne protejează împotriva tulburărilor de ritm cardiac, îmbunătătește performanța inimii și participă la buna funcţionare a sistemului osos. Simptomele deficienței de magneziu: crampe musculare, stări de neliniște, tremur, probleme circulatorii. Conține și vitaminele B1, B2, B6, B12 și E.
Alte beneficii ale cărnii de vânat
- Conținut de fosfor mai mare decât carnea de pește
- Carnea de cerb conține cu 50% mai puține grăsimi decât carnea de vită
- Carnea de căprioară conține cu 70% mai puține calorii și cu 50% mai puține grăsimi decât carnea de vită
- Carnea de mistreț are același nivel de lipide precum carnea de pui
* Există vânat domesticit, crescut în ferme preponderent cu porumb sau cereale, însă aroma cărnii de vânat sălbatic este diferită ca și gust de cel al cărnii de vânat domesticit, tocmai datorită faptului că acesta din urmă se hrănește preponderent cu ghinda - o formă de Achena (fruct uscat indehiscent), consumată de mistrețul, cerbul, capriorul si muflonul sălbatic care îi conferă o aromă specială și specifică cărnii.