• Acasa
  • Companie
    • Filozofie
    • Despre noi
    • De ce Silvania?
    • Ghidul calității
    • Cariere
    • Implicare socială
  • Produse
    • Specialități vânat crud uscate
    • Specialități italienești de vânat fiert afumate
    • Specialități vânat mousse & terine
    • Specialități Clean Label
    • Specialități Grill
    • Specialități HORECA
    • Pate-uri
  • Fără E-uri
  • Locații
  • Blog
  • Contact
  • Cos cumparaturi
  • Finalizare comanda
  • Contul meu
  • Magazin
  • Politica de confidentialitate
  • Eco Bio
  • Livrare
  • Modificare sau anulare comanda
  • Plata
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • Returnare
  • Termeni si conditii
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact
CONT COȘ 0
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact

Cum depozitezi alimentele în frigider ca să reziste mai mult?

30 martie 2017

Mulți dintre noi aruncăm diverse produse sau mâncare gătită deoarece acestea se strică repede, chiar și când sunt ținute în frigider. O astfel de risipă nu este benefică din punct de vedere al bugetului personal, ca să nu mai vorbim despre faptul că are efecte negative asupra economiei globale și a mediului înconjurător.

Din fericire, avem la dispoziție nenumărate mijloace prin care putem preveni astfel de lucruri și totul începe din propriul nostru frigider. Hai să vedem cum trebuie să depozităm alimentele corect în frigider pentru ca ele să reziste mai mult, iar noi să ne bucurăm de prospețimea și savoarea lor pentru un timp mai îndelungat.

1. Cum organizezi alimentele pe rafturile frigiderului?

fridge

sursa foto: ivylink.co.uk

În general, frigiderele moderne vin cu cel puțin un compartiment separat (sertar) pentru fructe și legume și câteva rafturi de depozitare. Iată cum îți recomandăm să aranjezi alimentele:

  • Rafturile de sus în jos

Depozitează aici alimentele gata de consum (lactate, brânzeturi, smântână), mâncăruri gătite în recipiente prevăzute cu capac, produse ambalate, mâncăruri gata preparate, resturi de mâncare ce pot fi consumate a doua zi (depozitate în recipiente cu capac), băuturi.

  • Ultimul raft

Acesta este dedicat exclusiv cărnii crude, puiului și peștelui. Produsele crude se țin întotdeauna pe raftul de jos al frigiderului pentru a preveni contaminarea celorlalte produse. Atunci când depozitezi carne, pui, pește, fructe de mare etc pe ultimul raft al frigiderului, ai grijă ca acestea să fie împachetate în hârtie alimentară sau în containere etanșe pentru a nu intra în contact cu alte mâncăruri sau alimente.

  • Sertarul pentru legume și fructe

Spală fructele și legumele înainte de a le depozita în sertarul lor dedicat. Șterge legumele și fructele spălate pentru a nu mucegăi și impachetează-le în hârtie pentru a le menține proaspete și în afara contactului cu alte produse.

Nu depozita în frigider următoarele fructe pentru că acestea emană un gaz ce poate duce la alterarea altor produse din compartiment: roșii, avocado, banane, piersici, nectarine, prune și pere. Nu ambala fructele și legumele în plastic atunci când le depozitezi în sertarul frigiderului.

  • Rafturile de pe ușa frigiderului

Aceasta este cea mai caldă parte a frigiderului, de aceea aici trebuie să depozitezi condimente, sosuri, produse conservate.

Alte secrete ale depozitării corecte ale alimentelor:

  • Produsele mai vechi trebuie așezate în fața produselor mai recent cumpărate și cu dată de expirare mai mare, pentru a fi consumate mai repede.
  • Resturile de mâncare pot fi depozitate în recipiente speciale (caserole) pentru a putea fi încălzite și consumate mai repede.
  • Dacă datele de expirare ale produselor nu sunt vizibile, etichetează produsele în funcție de acestea și ai grijă să ai la îndemână produsele care expiră cel mai repede.

2. Cum menții igiena frigiderului?

5_baking_soda_vinegar_JackF

sursa foto: rd.com

Igiena mâncării și a frigiderului sunt aspecte esențiale atât pentru stocarea corectă și de lungă durată a alimentelor cât și pentru sănătatea ta.

  • Spală-te întotdeauna pe mâini înainte și după ce ai pus mâna pe alimente, fie ele gătite sau crude.
  • Spală regulat frigiderul. Un truc pe care ar trebui să îl ții minte este utilizarea oțetului care are rolul de a curăța eficient, dezinfecta și elimina mirosurile neplăcute din frigider.
  • Nu lăsa niciodată conserve deschise în frigider, borcane fără capac sau recipiente deschise. Acestea sunt perisabile și pot face mucegai rapid sau pot emite bacterii care contaminează și celelalte alimente din frigider.
  • Carnea și produsele crude trebuie să fie păstrate în recipiente speciale.
  • Setează temperatura frigiderului nu mai mult de 5 grade Celsius. Această temperatură scade rata de înmulțire și răspândire a bacteriilor, menținând alimentele proaspete pentru mai mult timp.

3. Alte trucuri pentru a evita risipa de alimente

108618

sursa foto: fitday.com

Risipa de alimente este o problemă globală și de multe ori ea se află în strânsă legătură cu risipa de energie și cu tipul de produse alimentare pe care alegem să le consumăm. Iată câteva sugestii care îți pot fi utile pe viitor:

  • Nu supraîncărca frigiderul cu alimente, deși pare a fi o idee bună. Cu cât umpli frigiderul mai mult, cu atât riști să blochezi sistemul de răcire și ventilație – prin urmare crești riscul ca alimentele să se strice și mai repede.
  • Pune pe ușa frigiderului o listă cu alimentele și datele lor de expirare pentru a fi în permanență la curent cu ceea ce trebuie să consumi și în ce ordine să o faci.
  • Cumpără produse care nu conțin conservanți pentru că, în afara faptului că sunt mai sănătoase și au un gust delicios, te scutesc și de problema depozitării pe termen lung.

Tu cum îți depozitezi alimentele pentru a împiedica alterarea sau risipa lor?

de silvania
Tags beneficiicarnegourmetprodusevanat
Share

Adauga un comentariu Cancel Reply

Te-ar putea interesa si
31 iulie 2017

Eticheta alimentelor: la ce trebuie să fii atent înainte să cumperi

Dincolo de legislație, pe de-o parte și de reclame, pe de altă parte, răspunsul este la tine: citește și interpretează corect etichetele alimentelor și fii activ în a-ți menține un stil de viață sănătos!

Mai multe detalii ›
17 martie 2017

De la vanat la gourmet: braconajul si protejarea vanatului

Dacă în episodul trecut din seria noastră ”De la vânat la gourmet” am vorbit despre rolul vânatului în asigurarea echilibrului mediului, astăzi ne propunem să clarificăm câteva aspecte legate de braconaj și protejarea vânatului de către lege.

Mai multe detalii ›

Categories

  • Articole utile
  • Rețete
  • Uncategorized @ro

Articole recente

  • 4 idei de mic dejun sănătos, bio și fără E-uri, pentru întreaga familie
  • De ce să consumi mezeluri din carne de vânat fără E-uri
  • Beneficiile cărnii de mistreț pentru o dietă alimentară sănătoasă
  • De ce sunt mai mari prețurile la produsele eco/bio față de cele ale mezelurilor standard?
  • 6 idei de cadouri de Crăciun pentru gurmanzi

Tags

beneficii caprioara carne carne de vanat cartofi castane crenvursti bio cuptor dieta sanatoasa fara e-uri friptura gourmet gratin mezeluri bio mezeluri carne de vanat mezeluri fara e-uri mistret mousse parmezan. ulei pastrama bio pate bio produse strut trufe vanat

Găsești delicatesele noastre din vânat și în

în toate locațiile din România
în 14 locatii din România
în toate locațiile din București
în 125 de locații din București, Constanța, Prahova și Cluj
în 7 locații din România
în 23 locații din România
în 24 locații din România
în 11 locații din România
in 24 de locații din Ungaria
în toate locațiile din Cehia
în toate locațiile din Cehia
în 24 de locații din Dubai
în 10 locații din Dubai
în toate locațiile din Ukraina
în toate locațiile din Ukraina
în 9 locații din Republica Moldova
Vrei promotii si noutati pe email?
Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

Contact

S.C. Universal S.A.
Crișeni, nr. 429, jud. Sălaj
0260 619 909

Comenzi si livrare

  • Livrare
  • Plata
  • Returnare
  • Modificare sau anulare

Termeni si conditii

  • Politica de confidentialitate
  • Termeni si conditii
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • ANPC
  • SOL
Site creat cu multă grijă și răbdare de ardelenii de la Netlogiq
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptCiteste mai mult