• Acasa
  • Companie
    • Filozofie
    • Despre noi
    • De ce Silvania?
    • Ghidul calității
    • Cariere
    • Implicare socială
  • Produse
    • Specialități vânat crud uscate
    • Specialități italienești de vânat fiert afumate
    • Specialități vânat mousse & terine
    • Specialități Clean Label
    • Specialități Grill
    • Specialități HORECA
    • Pate-uri
  • Fără E-uri
  • Locații
  • Blog
  • Contact
  • Cos cumparaturi
  • Finalizare comanda
  • Contul meu
  • Magazin
  • Politica de confidentialitate
  • Eco Bio
  • Livrare
  • Modificare sau anulare comanda
  • Plata
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • Returnare
  • Termeni si conditii
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact
CONT COȘ 0
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact

Cum alegi vinul potrivit în funcție de carne?

26 iunie 2017

Atunci când servim o masă cu care vrem să ne impresionăm familia și prietenii trebuie să știm cum să alegem vinurile potrivite în funcție de preparatele din carne pe care le servim. Astfel de cunoștințe ne sunt însă de folos nu numai când pregatim noi înșine masa, ci și atunci când ne răsfațăm cu preparate culinare deosebite într-un restaurant.

Dacă ai fost tot timpul curios cum potrivesc maeștrii bucătari cărnurile cu vinurile, hai să le aflăm astăzi secretele!
two-types-of-wine-1761613_640

  • Carne de pasăre (pui, curcan): vinuri albe seci sau demiseci (Sauvingnon Blanc, Chardonnay, sau Pinot Noir)
  • Carnea de rață sau gâscă: vinuri roșii mediu-corpolente (Pinot Noir)
  • Carne de pasăre la cuptor cu sosuri sau legume: vinuri roşii uşoare (Pinot Noir, Merlot, Fetească Neagră)
  • Carne de porc slabă (grătar): vinuri roşii uşoare (Fetească Neagră, Pinot Noir)
  • Carne de porc mai grasă, gătită cu sosuri: vinuri roșii seci sau demiseci mediu-corpolente (Cabernet Franc, unele soiuri de Pinot Noir)
  • Carne de vită slabă: vinuri roșii seci sau demiseci ușoare sau mediu-corpolente cu un nivel de acid ușor mai ridicat (Merlot, Fetească Neagră, Cabernet)
  • Carne de miel: vinuri roșii ușoare, fructate (Pinot Noir)
  • Carne și preparate din vânat: vinuri roșii medii sau corpolente, taninoase, robuste, sau vinuri roșii învechite, cu buchet (Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Bordeaux)
  • Carne de pește și fructe de mare: vinuri albe seci sau demiseci, ușoare, tinere (Riesling, Sauvignon Blanc , Muscat Ottonel sau un Rose ușor)

Acestea ar fi în mare regulile generale de potrivire ale cărnurilor cu vinurilor. Dar hai să intrăm puțin în detalii și să vedem câteva sfaturi și trucuri utile la care să apelezi ori de câte ori pregătești o masă cu adevărat impresionantă.

pexels-photo-160322

Platou de gustări înainte de masă

Pe un astfel de platou poți servi preparate din carne crud-uscate, produse lactate, preparate în foietaj, legume umplute etc. Pentru un astfel de platou poți alege fie un Rose sec care se potrivește cu combinația de arome și texturi, fie un vin alb sec sau demisec.

Mâncăruri picante

O friptură picantă sau un preparat culinar cu sos picant merge excelent cu un vin mai puțin alcoolizat (un Riesling, de exemplu).

Mâncăruri pe bază de carne mai grele sau mai grase (cârnați, sarmale, tocănuri, mâncăruri cu sos etc)

Pentru astfel de mâncăruri alege un vin roșu sec sau demisec taninos și astringent (Cabernet Sauvignon, de exemplu).

Ca ultim sfat, specialiștii recomandă să potrivești vinul cu elementul cel mai proeminent dintr-un fel de mâncare:

  • Aspectul dominant al unui preparat nu este neapărat ingredientul principal (carnea) ci poate fi felul ei de preparare (prăjită, coaptă, fiartă etc), condimentele pe care le utilizezi, sosul sau garnitura pe care le alegi.
  • Aromele mai ample, caramelizate și pătrunzătoare date de tigaie, grătar sau cuptor și un sos mai bogat cu cartofi sau ciuperci în garnitură merg de exemplu cu un vin ușor roșu și suplu, în timp ce un piept de pui sau un pește la grătar cu legume fierte sau un sos cremos proaspăt cu lămâie și ierburi proaspete aromate necesită un vin alb rece proaspăt.
  • Un vânat aromat cu sos cere un vin greu roșu, în timp ce preparatele crud-uscate din vânat merg bine cu un vin roșu mai ușor.

Ceea ce contează este ca aromele mâncarurilor și a vinului să contrasteze într-un mod plăcut și să se îmbogățească reciproc.

Tu cum potrivești cărnurile cu vinurile? Folosești și alte trucuri pe care ai vrea să ni le împărtășești?

de silvania
Tags carnegourmetvanat
Share

2 Comentarii

  1. Bhinx on 26 iun.. 2017

    Bucătării nu se pricep la vinuri!
    Asta, pentru-ca vinul e o poezie !

    • silvania on 28 iun.. 2017

      Vinul e o poezie, dar și gastronomia, iar atunci când cele două se îmbină e sublim! 🙂

Adauga un comentariu Cancel Reply

Te-ar putea interesa si
31 ianuarie 2017

5 moduri eficiente prin care poti combate risipa de alimente

Hai sa vedem astazi cinci moduri eficiente si inteligente pentru a combate risipa de alimente si a ramane, in acelasi timp, la fel de gurmanzi.

Mai multe detalii ›
17 februarie 2017

De la vanat la gourmet: Care este rolul vanatului?

In rubrica noastra “De la vanat la gourmet” vom aborda o serie de concepte pentru a intelege mai bine rolul vanatorii, importanta acesteia si regulile de baza pe care cu totii trebuie sa le respectam. In acest prim episod, vorbim despre rolul vanatului in mentinerea echilibrului mediului.

Mai multe detalii ›

Categories

  • Articole utile
  • Rețete
  • Uncategorized @ro

Articole recente

  • 4 idei de mic dejun sănătos, bio și fără E-uri, pentru întreaga familie
  • De ce să consumi mezeluri din carne de vânat fără E-uri
  • Beneficiile cărnii de mistreț pentru o dietă alimentară sănătoasă
  • De ce sunt mai mari prețurile la produsele eco/bio față de cele ale mezelurilor standard?
  • 6 idei de cadouri de Crăciun pentru gurmanzi

Tags

beneficii caprioara carne carne de vanat cartofi castane crenvursti bio cuptor dieta sanatoasa fara e-uri friptura gourmet gratin mezeluri bio mezeluri carne de vanat mezeluri fara e-uri mistret mousse parmezan. ulei pastrama bio pate bio produse strut trufe vanat

Găsești delicatesele noastre din vânat și în

în toate locațiile din România
în 14 locatii din România
în toate locațiile din București
în 125 de locații din București, Constanța, Prahova și Cluj
în 7 locații din România
în 23 locații din România
în 24 locații din România
în 11 locații din România
in 24 de locații din Ungaria
în toate locațiile din Cehia
în toate locațiile din Cehia
în 24 de locații din Dubai
în 10 locații din Dubai
în toate locațiile din Ukraina
în toate locațiile din Ukraina
în 9 locații din Republica Moldova
Vrei promotii si noutati pe email?
Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

Contact

S.C. Universal S.A.
Crișeni, nr. 429, jud. Sălaj
0260 619 909

Comenzi si livrare

  • Livrare
  • Plata
  • Returnare
  • Modificare sau anulare

Termeni si conditii

  • Politica de confidentialitate
  • Termeni si conditii
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • ANPC
  • SOL
Site creat cu multă grijă și răbdare de ardelenii de la Netlogiq
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptCiteste mai mult