Cele mai importante 4 beneficii ale cărnii de vânat

Carnea de vânat este asociată ideii de bucătărie gourmet și de fine dining, însă faptul că aceasta este aleasă ca piesă principală de către cei care sunt atenți la ce mănâncă nu este un fapt întâmplător.
Vânatul oferă o lungă serie de avantaje, calitățile sale transformându-l într-un ingredient nu doar distins, ci și foarte sănătos.
Fie că vorbim de căprioară, mistreț, cerb sau iepure, produsele din carne de animal sălbatic prezintă o serie de beneficii unice. În articolul de astăzi îți prezentăm cele mai importante 4 avantaje.
1. Conținut scăzut de grăsime, aport ridicat de proteine
Unul din principalele beneficii ale vânatului este conținutul extrem de scăzut de grăsimi și aportul ridicat de proteine. Animalele aflate în libertate se supun ciclurilor naturii, mănâncă si se adapă doar din surse naturale și au o totală libertate de mișcare. Toate aceste motive reduc drastic coeficientul de grăsime al cărnii. Carnea de căprioară, de exemplu, este de aproximativ 25 de ori mai slabă decât cea de vită. Iepurele sălbatic are un indice de grăsime de 5-7 ori mai mic ca al iepurelui de crescătorie.
2. Sursă bogată de minerale și vitamine
Carnea de vânat este extrem de bogată în minerale și vitamine, fiind o sursă inegalabilă de fier și zinc. Aceasta conține și concentrații ridicate de calciu și magneziu, precum și de vitamine, în special B1, B2, B6 si E. De asemenea, marea majoritate a tipurilor de carne de vânat conține semnificativ mai mult potasiu ca un produs de fermă.
3. Zero antibiotice, hormoni și potențiatori
Un alt avantaj major al cărnii de vânat (de calitate) este lipsa completă a potențiatorilor de gust, a antibioticelor, a hormonilor de creștere, a coloranților și a conservanților. E drept, un ingredient nobil merită o rețetă pe măsură, însă o bună parte a gustului, consistenței și fineții vânatului se datorează cărnii în sine, fiind rezultatul naturii lăsate să își urmeze cursul.
4. O variantă transparentă și etică
Pe scurt, legislația actuală și realitățile pieței de profil asigură un nivel de transparență pe care carnea procesată nu îl poate oferi. Carnea de vânat provenită din surse sustenabile reprezintă cel mai organic și free-range produs animal disponibil pe piață, deoarece discutăm despre animale crescute într-un habitat natural, departe de hormoni și diete forțate, neatinse de nevoile producției rapide și în masă.
În articolele viitoare îți vom prezenta, mai în detaliu, calitățile de neegalat ale produselor din carne de vânat. Pentru a afla mai multe despre aportul de proteine al acestora, poți consulta tabelele specifice pe paginile noastre de produs. Și, desigur, ne poți contacta cu orice nelămurire, iar noi îți vom oferi răspunsul!
Tu ce alte beneficii ale cărnii de vânat cunoști? Lasă-ne impresiile tale într-un comentariu mai jos.
Dacă nu ai încercat încă delicatesele noastre, te invităm să încerci mezelurile din carne de vânat și pateurile fără E-uri.
Cu drag din Ardeal!