• Acasa
  • Companie
    • Filozofie
    • Despre noi
    • De ce Silvania?
    • Ghidul calității
    • Cariere
    • Implicare socială
  • Produse
    • Specialități vânat crud uscate
    • Specialități italienești de vânat fiert afumate
    • Specialități vânat mousse & terine
    • Specialități Clean Label
    • Specialități Grill
    • Specialități HORECA
    • Pate-uri
  • Fără E-uri
  • Locații
  • Blog
  • Contact
  • Cos cumparaturi
  • Finalizare comanda
  • Contul meu
  • Magazin
  • Politica de confidentialitate
  • Eco Bio
  • Livrare
  • Modificare sau anulare comanda
  • Plata
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • Returnare
  • Termeni si conditii
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact
CONT COȘ 0
MENIUMENIU
  • DELICATESE FĂRĂ E-URI
      • Delicatese gourmet BIO – fără E-uri
        • Mezeluri BIO – fără E-uri
        • Pateuri BIO – fără E-uri
        • Batoane proteice BIO – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din vanat – fără E-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
        • Pateuri – fără E-uri
      • Delicatese gourmet din carne de porc sau pui – FĂRĂ e-uri
        • Mezeluri – fără E-uri
      • Recomandarea săptămânii
      • Vezi toate produsele
      • DELICATESE CU SPECIFIC INTERNATIONAL – FĂRĂ E-URI
        • Specific italian
        • Specific spaniol
        • Specific german
        • Specific maghiar
        • Specific romanesc
  • DESPRE BIO/ECO & FĂRĂ E-URI
      • DESPRE BIO & FĂRĂ E-URI
        • Ce înseamnă fără E-uri
        • Ce înseamnă BIO (Eco)
  • Companie
      • Companie
        • Filozofie
        • Despre noi
        • De ce Silvania?
        • Ghidul calității
        • Cariere
        • Implicare socială
  • Locații
  • Blog
  • Contact

5 motive pentru care trebuie să încerci carnea de bizon

28 aprilie 2017

Carnea de bizon este o apariție relativ nouă în gastronomia gourmet în România, o alternativă mai sănătoasă la carnea de vită, un regal al gustului și o sursă excelentă de proteine sănătoase.

Hai să vedem împreună cinci motive pentru care îți recomandăm să introduci preparatele de bizon în dieta ta.

1. Animalele sunt crescute în medii sănătoase

Bizonii sunt crescuți în rezervații foarte apropiate de habitatul lor natural, ceea ce înseamnă că sunt crescuți cu iarbă și nu cu furaje îmbunătățite cu hormoni. De asemenea, bizonii nu sunt tratați cu antibiotice, ceea ce înseamnă că oferă o carne mult mai sănătoasă și mai gustoasă.

Astfel de condiții de creștere a bizonilor se aliniază la principiile sustenabilității și eticii în creșterea animalelor.

2. Carnea de bizon este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne roșie
17952559_238457986558231_4717644226136549493_n

Carnea de bizon este foarte macră, iar raportul grasimi – proteine este mai bun decât la vită și alte tipuri de carne roșie disponibilă pe piața în Romania. Din acest punct de vedere, carnea de bizon este e o alternativă excelentă pentru cei care își doresc să consume carne roșie mai slabă și mai sănătoasă.

Dacă vrei să afli exact cât este de sănătoasă carnea de bizon în comparație cu cea de vită din punct de vedere al raportului proteine – grăsimi, poți vedea diferența în tabelul edificator de mai sus. Calculul este realizat pe aceeași parte de carne și pe aceeași cantitate.

3. Carnea de bizon e bogată în vitamina B

Vitamina B este esențială pentru energie și metabolism. Cu toții știm că vitaminele sunt “cărămizile” care ajută la construcția sănătății noastre. Vitaminele B1, B2, B3, B5, B7, B9 și B12 sunt esențiale pentru funcționarea creierului și pentru sănătatea pielii. O dietă bogată în vitamina B ajută la prevenirea acneii, eczemelor, inflamațiilor cutanate, pielii uscate, apariției premature a petelor de îmbătrânire sau a ridurilor, iritațiilor, cearcănelor și cancerului de piele.

Complexul de vitamine B trebuie absorbit din surse externe, pentru că organismul nostru nu le poate produce integral. Pe lângă protecția celulei nervoase și funcționarea optimă a sistemului nervos central, vitaminele din complexul B sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului cardivascular.

Carnea de bizon este astfel o alternativă excelentă la alte tipuri de carne pentru că este nu numai slabă, ci și foarte sănătoasă.

4. Carnea de bizon este o sursă excelentă de fier și zinc

Știi că o deficiență de fier poate duce la anemii severe, în timp ce zincul asigură buna funționare a sistemului imunitar, hrănind celulele organismului nostru în profunzime.

Nenumărate suplimente alimentare și complexe de vitamine și minerale conțin fier și zinc. Dar de ce ai lua astfel de pastile când carnea de bizon este o sursă savuroasă și naturală de astfel de minerale? Pe lângă bogatul conținut de proteine și nivelul scăzut de grăsimi, preparatele gourmet din carne de bizon îți asigură un plus de sănătate zilnică pe lângă un adevărat răsfăț culinar

5. Gustul este unic, dar nu neobișnuit

Carnea de bizon, extrem de apreciată de nutriționiștii și specialiștii în sănătate din Occident (fiind o armă redutabilă în lupta cu colesterolul), este destul de nouă în România și considerată a fi oarecum neobișnuită.

Cei care însă au început să introducă în alimentația lor carne și preparate de bizon au aflat că gustul nu este unul predominant de “vânat” – nu este greu, aromele nu sunt puternice, iar gustul este similar cu cel al cărnii de vită.

Tu ai consumat vreodată carne de bizon? Ce ai vrea să încerci? O pastramă de bizon afumată la fum rece de stejar și alintată de piper negru, ienupăr și dafin, sau un salam de bizon fără coloranți, glutamat, gluten și alte “ingrediente” regăsite în mezelurile obișnuite?

de silvania
Share

2 Comentarii

  1. Lungu on 29 apr.. 2017

    Da este interesant dar unde se gaseste la noi in Romania si citi lei costa un kg?

    • silvania on 17 iul.. 2017

      Dragă Aristita, produsele noastre pot fi găsite în magazinele partenere Auchan, Carrefour, Kaufland, Selgros, Metro și Mega Image. Prețul produselor din carne de bizon poate diferi în funcție de produs și de politicile de vânzare ale hypermarketurilor, sau în cazul unor acțiuni promoționale (când e chiar mai ieftin). Ca exemplu, cârnații de bizon pot fi achiziționați din Auchan la prețul de 16.59 lei. Te așteptăm cu drag în magazinele partenere să încerci produsele noastre.

Adauga un comentariu Cancel Reply

Te-ar putea interesa si
16 august 2017

9 sfaturi esențiale pentru un corp frumos și sănătos

Sănătatea este frumusețe – nu vei auzi niciodată un medic sau un nutriționist afirmând contrariul. Atenția la dietă, nutriție și un stil de viață sănătos nu au fost nicicând mai importante ca acum, când suntem zilnic supuși stresului, poluării și altor factori de mediu nociv care ne alterează starea de sănătate și senzația de bine.

Mai multe detalii ›
17 februarie 2017

De la vanat la gourmet: Care este rolul vanatului?

In rubrica noastra “De la vanat la gourmet” vom aborda o serie de concepte pentru a intelege mai bine rolul vanatorii, importanta acesteia si regulile de baza pe care cu totii trebuie sa le respectam. In acest prim episod, vorbim despre rolul vanatului in mentinerea echilibrului mediului.

Mai multe detalii ›

Categories

  • Articole utile
  • Rețete
  • Uncategorized @ro

Articole recente

  • 4 idei de mic dejun sănătos, bio și fără E-uri, pentru întreaga familie
  • De ce să consumi mezeluri din carne de vânat fără E-uri
  • Beneficiile cărnii de mistreț pentru o dietă alimentară sănătoasă
  • De ce sunt mai mari prețurile la produsele eco/bio față de cele ale mezelurilor standard?
  • 6 idei de cadouri de Crăciun pentru gurmanzi

Tags

beneficii caprioara carne carne de vanat cartofi castane crenvursti bio cuptor dieta sanatoasa fara e-uri friptura gourmet gratin mezeluri bio mezeluri carne de vanat mezeluri fara e-uri mistret mousse parmezan. ulei pastrama bio pate bio produse strut trufe vanat

Găsești delicatesele noastre din vânat și în

în toate locațiile din România
în 14 locatii din România
în toate locațiile din București
în 125 de locații din București, Constanța, Prahova și Cluj
în 7 locații din România
în 23 locații din România
în 24 locații din România
în 11 locații din România
in 24 de locații din Ungaria
în toate locațiile din Cehia
în toate locațiile din Cehia
în 24 de locații din Dubai
în 10 locații din Dubai
în toate locațiile din Ukraina
în toate locațiile din Ukraina
în 9 locații din Republica Moldova
Vrei promotii si noutati pe email?
Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

Contact

S.C. Universal S.A.
Crișeni, nr. 429, jud. Sălaj
0260 619 909

Comenzi si livrare

  • Livrare
  • Plata
  • Returnare
  • Modificare sau anulare

Termeni si conditii

  • Politica de confidentialitate
  • Termeni si conditii
  • Garantie
  • Sugestii si reclamatii
  • ANPC
  • SOL
Site creat cu multă grijă și răbdare de ardelenii de la Netlogiq
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptCiteste mai mult