3 retete de sandwich gourmet pentru un pranz sanatos

In esenta ei, gastronomia gourmet se refera atat la tipul preparatelor (produse obtinute fara conservanti sau aditivi, sanatoase si cu gust autentic), cat si la modul in care acestea sunt combinate pentru a crea o simfonie de arome, gusturi si texturi care sa iti lase gura apa. Persoanele care adopta un stil gourmet sunt cei care acorda o mai mare importanta calitatii mancarii decat cantitatii ei.
Printre produsele gourmet foarte populare se numara anumite tipuri de branza nobila, specialitatile din vanat, caviarul, foie gras, escargot, trufele si altele. Astazi ne vom concentra insa pe preparatele din vanat gourmet pentru un pranz sanatos si delicios.
1. Sandwich gourmet cu salam de caprioara
Produsele din carne de caprioara au un gust mai rafinat, usor dulceag, ce face un contrast placut cu o branza sarata de calitate. In plus, poti sa ii dai savoare carnii de caprioara cu un amestec de condimente puternice. Acest sandwich se consuma de preferinta cald, daca este pentru masa de pranz, iar daca il servesti la cina, iti recomandam si un pahar de vin rosu, corpolent, cu buchet pronuntat.
Ingrediente:
- paine rustica;
- salam caprioara feliat subtire
- branza de capra;
- sos pesto;
- baby spanac proaspat
Mod de preparare:
Unge feliile de paine cu sosul pesto si aseaza feliile de salam de caprioara in mai multe straturi. Acopera salamul cu frunze de baby spanac proaspete, iar peste ele aseaza o felie de branza de capra.
In afara de culoritul superb al acestui sandwich, te vei bucura si de texturi si arome diferite care te vor surprinde rand pe rand.
2. Sandwich gourmet cu salam de cerb
Preparatele din carne de cerb au un gust specific, mai pronuntat, mai dur. De aceea, salamul de cerb trebuie sa “se imprieteneasca” si cu alte arome mai dulci pentru un contrast delicios. Daca preferi acest sandwich la cina, alege un vin rosu sec, robust.
Ingrediente:
- paine neagra;
- salam cerb feliat subtire;
- mustar cu boabe;
- branza brie;
- castraveti murati;
- ceapa caramelizata.
Mod de preparare:
Caleste o ceapa mica, alba intr-o lingura de unt la foc mic timp de 20 – 25 de minute pana se caramelizeaza. Trebuie sa obtii solzi de ceapa translucizi, de culoarea caramelului si dulci la gust.
Unge feliile de paine cu un strat subtire de mustar. Adauga salamul de cerb in felii subtiri si in mai multe straturi si acopera cu o felie de branza brie. Complimenteaza aroma puternica a sandwich-ului cu felii de castraveti murati pentru a ii da un gust echilibrat ce iti va face papilele gustative sa iti mai ceara inca o portie.
3. Sandwich gourmet cu pastrama de mistret
Produsele din mistret au un gust mai apropiat de carnea de porc obisnuita, dar au o aroma mult mai puternica, textura carnii fiind si ea diferita. La fel ca si in cazul altor produse din vanat, poti alege pentru cina un vin rosu, aromat, care sa acompanieze sandwich-ul.
Ingrediente:
- bagheta alba taiata pe lung;
- pastrama mistret feliata subtire;
- chutney de ceapa rosie sau ardei iute;
- unt;
- branza brie sau camembert;
Mod de preparare:
Chutney-ul de ceapa (sau de ardei iute, pentru cei care prefera mancarurile picante) se refera la ceea ce numim in mod obisnuit dulceata de ceapa. O poti achizitiona din magazine cu produse gourmet.
Unge cele doua jumatati ale baghetei cu unt. Adauga feliile de pastrama de mistret taiate subtiri si in mai multe straturi. Acopera cu un alt strat generos de chutney de ceapa pentru a “indulci” preparatul si a-i da o textura deosebita. Acopera cu felii subtiri de branza brie sau camembert.
Preparatele gourmet din vanat sunt surse extraordinare de proteine care nu influenteaza negativ nivelul de colesterol. Orientati spre un stil de viata sanatos si constienti ca o mancare trebuie sa fie excelenta inainte de a fi multa, oamenii care adopta stilul gourmet sunt si cei mai pasionati de a se cultiva in tainele artei culinare, iar produsele din vanat sunt un inceput excelent pentru oricine de a deslusi secretele bucatariei de cinci stele.