Specialități vânat
crud uscate
Specialități italienești de vânat fiert afumate
Specialități vânat
mousse & terine
Specialități
Clean Label
Pate-uri
Specialități
HORECA
Specialități
Grill
Filozofie
Despre
noi
De ce
Silvania?
Ghidul
calității
Cariere
Implicare
socială
  • Ro
  • Acasa
  • Companie
    • Filozofie
    • Despre noi
    • De ce Silvania?
    • Ghidul calității
    • Cariere
    • Implicare socială
  • Produse
    • Specialități vânat crud uscate
    • Specialități italienești de vânat fiert afumate
    • Specialități vânat mousse & terine
    • Specialități Clean Label
    • Specialități Grill
    • Specialități HORECA
    • Pate-uri
  • Locații
  • Blog
  • Contact
  • Companie
  • Produse
  • Locații
  • Blog
  • Contact
  • Ro

Friptură de căprioară cu cartofi gratin Dauphinois

07 decembrie 2016

Această rețetă este una din favoritele noastre, în primul rând, deoarece îmbină arome de bază și ingrediente ușor de procurat într-un preparat pe cât de clasic, pe atât de distins.

Ușor de pregătit, friptura de căprioară cu cartofi gratin Dauphinois are un timp de preparare de sub 90 de minute și poate hrăni o masă de 10 persoane.

Ingrediente (pentru 8-10 porții):
11 caței de usturoi
1.25 kg mușchi file de căprioară
3 linguri de ulei de măsline
1 lingură de ulei de nucă
50 g ciuperci porcini
500 ml smântână dulce grasă
200 ml lapte gras
1 linguriță nucșoară măcinată
1 kg cartofi

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade și începeți prin a prepara cartofii gratin. Folosind un mixer, tocați ciupercile foarte fin, până devin aproape pudră. Încălziți smântâna și laptele într-o oală, la foc mic, și adăugați nucșoară și pudră de ciuperci învârtind pentru omogenizare.

Tăiați cartofii în felii subțiri. Clătiți feliile și uscați cu hârtie de bucătărie. Decojiți toți cățeii de ustouroi, feliați 5 dintre ei și tăiați în jumătăți restul de 6. Folosiți jumătate de cățel de usturoi pentru a unge baza unei tăvi de coacere sau a unui vas ceramic. Aranjați feliile de cartofi în vasul folosit, în straturi, adăugați amestecul de smântână și dați la cuptor timp de o oră. Spre final, preparatul va prezenta o crustă aurie.

Următorul pas este pregătirea cărnii. Împănați carnea folosind jumătațile de usturoi și asezonati din belșug cu piper negru. Încălziți o lingură de ulei de măsline și ulei de nucă într-o caserolă neinflamabilă deasupra focului puternic, adăugați carnea de căprioară și gătiți pe fiecare parte timp de două minute sau până se rumenește uniform, apoi ridicați de pe foc.

Când cartofii sunt la cuptor de 30 de minute, adăugați carnea și gătiți timp de 12-17 minute (12 pentru în sânge, 17 pentru bine făcut). Scoateți carnea de căprioară de la cuptor, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați timp de 10 minute. Încălziți restul de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu, adăugați feliile subțiri de usturoi și căliți până se rumenește.

Porționați carnea în felii groase și împrăștiați usturoiul călit. Se servește cu cartofii Dauphinois. Recomandarea noastră: vin roșu sec sau demisec.
Alternativa de servire: Se poate servi și cu un sos ușor de merișoare.

Poftă bună!

Reteta originala de pe: http://www.jamieoliver.com/

de silvania
Tags caprioaracartofifripturagratin
Share
Te-ar putea interesa si
07 decembrie 2016

Mousse de parmezan cu ulei de trufe

Ușor și rapid de pregătit, mousse-ul de parmezan cu ulei de trufe se prepară asemeni unui creme brulee in bain-marie.

Mai multe detalii ›
07 decembrie 2016

Mistreț la cuptor cu castane

Numit de cunoscători „Salata lui Hemingway”, mistrețul la cuptor cu castane este un fel principal pe cât de clasic, pe atât de distins.

Mai multe detalii ›

Categorii

  • Articole utile
  • Rețete

Articole recente

  • 6 idei de cadouri de Crăciun pentru gurmanzi
  • 5 beneficii ale cărnii de prepeliță, care te vor convinge să o încerci
  • 6 curiozități pe care nu le știai despre cârnați
  • 10 momente surprinzătoare din istoria gastronomiei
  • 9 sfaturi esențiale pentru un corp frumos și sănătos

Tags

beneficii caprioara carne cartofi castane cuptor friptura gourmet gratin mistret mousse parmezan. ulei produse strut trufe vanat

Găsești delicatesele noastre din vânat și în

în toate locațiile din țară
în 14 locații din țară
în toate locațiile din București
în 125 de locații din București, Constanța, Prahova și Cluj
în toate locațiile din țară
în 7 locații
în 23 locații
în 24 locații
în 11 locații

Pentru cei care preferă produse tradiționale ardelenești, divizia noastră Silvania Tradițional a pregătit pentru ei bucate alese:
www.silvaniatraditional.ro

S.C. Universal S.A.
Crișeni, nr. 429, jud. Sălaj
0260 619 909
Site creat cu multă grijă și răbdare de ardelenii de la Netlogiq
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptCiteste mai mult